Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

bupa asigurare iq med

Bupa extinde acoperirea pentru sănătate mentală și nou-născuți

Pentru a-și consolida statutul de provider premium în piața asigurărilor de sănătate internaționale, Bupa Global a introdus începând cu luna aprilie 2020 o serie de schimbări majore la polițele sale eliminând majoritatea excluderilor și perioadelor de așteptare pentru beneficiile legate de sănătatea mentală. 

Asigurarea Worldwide Health Option de la Bupa este, probabil, cea mai cunoscută asigurare medicală cu acoperire internațională, și un deschizător de drumuri pentru alte companii pentru ce au lansat astfel de produse. Compania face acum un pas înainte și aliniază beneficiile pentru îngrijirea sănătății mentale cu cele ale sănătății fizice pe care le include integral, până la limita anuală generală, în planurile sale. 

Cele mai importante schimbări:

  • limitarea la 90 zile pe viață pentru tratament spitalicesc și 20 de zile / an de asigurare pentru tratament spitalicesc de zi al problemelor mentale a fost eliminată
  • eliminarea perioadei de așteptare de 24 de luni pentru decontarea tratamentelor legate de sănătatea mentală
  • eliminarea din excluderile generale a următoarelor: abuzul de droguri și alcool, ADHD,  vătămări auto-provocate
  • creșterea numărului de vizite la specialiști în sănătate mentală de la 30 la 35 pe an de asigurare, în modulul opțional WMP (Ambulatoriu) 

 

O importantă schimbare vizează și partea de maternitate, includerea nou-născutului pe polița mamei (dacă aceasta a fost acoperită de asigurarea Bupa pentru cel puțin 10 luni) este permisă acum și pentru copiii născuți în urma reproducerii asistate, tratamentelor de infertilitate, adoptați sau născuți de o mamă surogat, în primele 30 de zile, fără subscriere medicală (completare istoric medical). Bupa permite și încheierea asigurărilor și pentru copii, independent de părinți, după data de 3 luni, cu subscriere medicală. 

Aceste schimbări sunt accesibile atât pentru asigurații Bupa odată cu reînnoirea anuală, cât și pentru noile polițe Bupa. Asigurații Bupa care au excluderi pe polițe trebuie să știe că ele nu vor fi eliminate odată cu această schimbare, iar noii asigurați vor trece în continuare prin procesul de subscriere medicală, iar afecțiunile preexistente vor fi excluse sau acceptate în asigurare contra unui tarif suplimentar.

Descoperă planurile Bupa Global în secțiunea dedicată de pe IQMed.ro

IQ Med este, de 10 ani, singurul broker specializat în asigurări de sănătate cu acoperire internațională din România, având în portofoliu atât Bupa cât și alte companii cu produse de acoperire similară. Dacă ești interesat de încheierea unei asigurări internaționale completează formularul de aici: https://iqmed.ro/cere-oferta/ și te vom contacta în cel mai scurt timp. Bupa Global, Cigna Global, Generali Medihelp, Allianz Care sunt doar câteva dintre opțiunile de pe piață pe care le putem compara obiectiv pentru a te ajuta să închei cea mai bună asigurare pentru nevoile și bugetul tău.