Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

Dacă în urmă cu 10-15 ani să te operezi de o hernie de disc în Germania sau să faci controale periodice la Viena era perceput ca ceva accesibil unui procent restrâns din populație, acum orice persoană cu venituri peste medie poate avea acces la sistemele de sănătate din toată lumea printr-o asigurare de sănătate internațională. IQ Med reprezintă de mai mulți ani cele mai importante companii de asigurări din lume în relația cu clienții români, oferind consultanță în alegerea celei mai potrivite asigurări, dar și asistență în folosirea poliței.

Sub 60 de euro / lună pentru o asigurare de sănătate la vârsta de 40 de ani

Orice persoană care își permite să achite o rată la casă, la mașină, să-și facă vacanțele în afara țării în mod curent nu va avea probleme să încadreze în bugetul lunar o asigurare de sănătate cu acoperire internațională. Și nu vorbim doar de celebra Bupa, care a fost prima companie ce a permis românilor să acceseze o astfel de asigurare acum mai bine de 10 ani, ci de cel puțin 5 alți asigurători ce pun în acest moment la dispoziție localnicilor asigurări valabile oriunde în lume, cu prețuri deloc prohibitive.

De exemplu, o persoană de 40 de ani poate fi protejată pentru un tratament complet de cancer sau pentru orice spitalizare cu 85 de euro pe lună, fără nicio franșiză sau co-plată, prin asigurarea de sănătate cu acoperire de spitalizare Cigna Global Silver (acoperire 800.000 euro / an de asigurare). Prin asumarea unei franșize tariful poate fi redus la sub 60 euro pe lună dacă asiguratul este dispus să acopere din buzunar primii 1000 sau 2000 euro pe an în cazul folosirii poliței sau poate crește dacă optează pentru beneficii suplimentare precum consultații, analize, tratamente stomatologice sau investigații de prevenție. În general, pentru o familie de 2 adulți și 2 copii asigurarea poate fi între 150 și 250 euro / lună.

Top beneficii ce fac asigurările de sănătate internaționale un produs ce-și merită banii

Pe lângă posibilitatea de a te trata la orice spital din România sau din afara țării fără ca asigurătorul să ceară vreo justificare a alegerii locului de tratament, o asigurare de sănătate internațională garantează prelungirea pe viață, fără penalizări financiare sau creșteri particulare de primă după decontarea unui tratament, fie el și în valoare de câteva sute de mii de euro. Ce înseamnă asta în cazul unei îmbolnăviri? Că poți, în primul rând, să iei cea mai bună decizie privind locul de tratament în funcție de expertiza spitalului, medicului pe problema ta de sănătate și nu din considerente ce țin de buget; că tu și familia ta puteți să vă concentrați doar pe însănătoșire și nu pe împrumuturi, credite sau strângeri de fonduri. În al doilea rând, că asigurarea ta va fi valabilă în continuare, fără excluderi, atât timp cât îți achiți primele.

Asigură-te cât încă ești sănătos

Dacă plata unei astfel de asigurări nu pune prea mare presiune asupra bugetului personal, este bine să o închei cât mai devreme, când sănătatea ta este încă bună. Deși acoperă orice problemă apărută după încheierea contractului, asigurările medicale pentru persoane fizice nu acoperă, în general, tratamente pentru problemele pre-existente. Anumite afecțiuni pot fi preluate în asigurare contra unor prime suplimentare, însă analiza situației se face de la caz la caz.

De la nou-născuți până la octogenari, oricine poate încheia o asigurare medicală internațională

Unul dintre cele mai populare produse pe piața locală este planul Bupa Lifeline, ce permite asigurarea copiilor independent de părinți, începând cu vârsta de 3 luni. AXA și IMG sunt alți 2 asigurători ce oferă această posibilitate. Pentru cei trecuți de a doua tinerețe există, de asemenea, opțiuni de asigurare, cum ar fi planurile Cigna Global, ce permit înscrierea inclusiv pentru cei peste 65 de ani.

Protecție inclusiv pentru situațiile generate de COVID-19

Anumite companii, precum CIGNA și Morgan Price, asigurau dintotdeauna acoperire pentru epidemii și pandemii, însă și restul asigurătorilor au anunțat că vor suporta costurile spitalizărilor și tratamentelor în cazul în care acestea nu sunt decontate de stat. Deși restricțiile actuale nu permit libera alegere a locului de internare sau tratament în cazul unui diagnostic cu COVID-19, prelungirea asigurării pe viață indiferent de efectele virusului asupra sănătății pe termen lung este un argument suficient pentru încheierea unei polițe în această perioadă incertă.

Vreau să mă tratez doar în România. Ce opțiuni am?

Asigurările de sănătate internaționale sunt valabile inclusiv în România, însă există și produse de asigurare exclusiv locale ce acoperă servicii uzuale precum consultații și analize, dar și sume suficiente pentru operații în sistemul privat din România. Allianz Țiriac, Asirom, Signal Iduna, Groupama au dezvoltat în ultimii ani produse de asigurare competitive, ce asigură decontare directă pentru servicii de ambulatoriu și spitalizare, cu prețuri pornind de la 20 de euro / lună. Trebuie însă reținut că pentru diagnosticul cu o boală gravă acoperirea poate fi limitată. În plus, prețurile polițelor la reînnoire pot crește semnificativ, chiar cu 100-200% în funcție de rata daunei din anul anterior.

IQ Med este principalul distribuitor independent de asigurări de sănătate din România și colaborează cu cei mai puternici asigurători de sănătate din lume, inclusiv Bupa, Cigna Global, Allianz Care, Medihelp, Generali, AXA. Echipa deține expertiză unică pe piața românească prin calitatea serviciilor de consultanță în selectarea planurilor adaptate nevoilor fiecărui client și gestionarea polițelor de sănătate premium.

Alege planul de asigurare care ți se potrivește

Cere o oferta!