Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

Sănătatea ta și a familiei tale este de o importanță deosebită - ai nevoie de o asigurare de sănătate pe care te poți baza oricând. Tratamentul medical, în cadrul sau în afara sistemului național de sănătate, se poate dovedi costisitor, dar și riscant sau ineficient.

Asigurări de sănătate internaționale

Acoperă costurile de tratament efectuat oriunde în aria de acoperire, la spitale de stat sau private. Alegerea clinicii este liberă, fără a se solicita justificări sau explicații. Zonele de acoperire uzuale sunt Global fără SUA sau Global, prețul poliței fiind diferit în funcție de aria de acoperire. Există și polițe care oferă acoperire doar în Europa.

O poliță de asigurare de sănătate internațională presupune un contract pe o perioadă de un an, cu prelungire automata dacă nu se solicita modificări sau anularea. Majoritatea planurilor de asigurare permit rezilierea pe parcursul anului de asigurare cu un mic preaviz.

Este foarte important de știut ca se garantează prelungirea asigurării pe toată durata vieții, fără penalizări în caz de îmbolnăvire. Odată încheiată asigurarea, orice problema medicala apăruta ulterior nu afectează prima de asigurare și nici acoperirea, adică nu se aplica excluderi medicale suplimentare.

Majoritatea planurilor de asigurare de sănătate internațională se compun din varianta standard, ce acoperă spitalizare și tratament de cancer, la care se pot adăuga module opționale ce acoperă tratament și medicație în ambulatoriu, evacuare medicală, stomatologie, optică medicală, prevenție.
Înscrierea în asigurare se face prin completarea unui formular ce include un chestionar medical.  Nu este nevoie de control medical, ci se acceptă declararea pe proprie răspundere.

Planuri de asigurare individuale și de familie, cu acoperire internațională

Asigurări de sănătate naționale

Asigurările permanente de sănătate cu acoperire națională permit accesul la tratament medical în regim privat în România, în caz de îmbolnăvire sau accident. Este posibil să se includă acoperire și în țări învecinate, cum ar fi cazul asigurării SanaPro de la Allianz-Tiriac, ce oferă posibilitatea de tratament cu spitalizare în Ungaria sau al asigurărilor de la Signal-Iduna care oferă și variante cu acoperire în Uniunea Europeană plus Turcia.

Net superioare abonamentelor medicale, acoperă costul tratamentului la orice clinică și spital din rețea sau din afara rețelei. În cazul abonamentelor, urgențele nu sunt acoperite și nici operațiile, iar pentru internări poți beneficia doar de o reducere.

Planuri de asigurare individuale și de familie, cu acoperire națională

Întrebări frecvente

În cazul unei spitalizări, fie de urgenta, fie programata, se recomanda efectuarea unei proceduri de decontare directa, prin care asigurătorul este informat cu privire la intervenția ce va urma și plățile către spital cad în sarcina acestuia. Serviciile medicale în ambulatoriu se plătesc de regula de către asigurat și apoi suma va fi restituita de către asigurător, în conformitate cu prevederile poliței.
Da, asigurările de sănătate private internaționale pot fi utilizate în orice spital din orice țara din aria de acoperire, inclusive țara de domiciliu.
O poliță de asigurare de sănătate internațională poate fi folosita în orice clinica sau spital din zona de acoperire, la libera alegere. Orice excepție de la aceasta regula va fi menționată pe polița de asigurare, de exemplu pentru beneficii precum asistența de urgență și evacuarea medicală.
Valabilitatea poliței începe imediat sau la data solicitată in cererea de asigurare, cu perioadele de așteptare menționate în materialele de prezentare ale asigurării (pentru maternitate, psihiatrie, stomatologie etc.).
Asigurările de sănătate private internaționale se concentrează mai mult pe acoperirea unor proceduri complexe și costisitoare, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau tratamentul de cancer, oriunde în lume, acoperirea standard fiind aceea pentru spitalizare și cancer. Asigurările de sănătate românești oferă o foarte buna acoperire mai degrabă pe partea de ambulatoriu, pentru servicii precum consulturi medicale, analize, tratamente în ambulatoriu, spitalizarea fiind inclusă ca modul optional în asigurare.
Decontarea directă este disponibilă doar în rețeaua de parteneri medicali a fiecărui asigurător. Pentru tratament în afara rețelei, trebuie achitat și recuperată contravaloarea tratamentului (rambursare).
Prima de asigurare se poate modifica în funcție de eveniment (îmbolnăviri sau accidente) la asigurările naționale. De asemenea prețul poate varia în funcție de vârsta.
Prima de asigurare NU SE MODIFICĂ in funcție de utilizarea poliței la asigurările internaționale, ci doar în funcție de vârsta. O îmbolnăvire survenită după încheierea asigurării nu influențează prețul acesteia. Există însă o indexare anuală a listei de preț cu o valoare legată de inflația în domeniul medical privat, pentru toți asigurații la fel. Au existat creșteri de preț între 5 și 15% în funcție de asigurător, ce includ și înaintarea în vârsta, dar au existat și situații când prețul a scăzut de la un an la altul.

Cere o oferta!