Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

Deși copiii sunt mai robuști și mai sănătoși decât adulții, sunt totuși mai fragili, și necesitatea unui tratament medical de calitate, în cazul unei îmbolnăviri este mai mare.

Toate planurile de asigurare permit asigurarea copiilor ca și dependenți (co-asigurați), împreună cu un adult, însă există și câteva planuri care permit asigurarea copiilor în mod independent. Aceste planuri oferă același nivel de acoperire ca în cazul unui adult, fie că cel mic are are 3 luni (vârsta minimă la care poate fi încheiată o asigurare independent de părinți), 5 ani sau 17 ani, aceștia beneficiază de aceleași servicii pe care le are și un adult pe același plan de asigurare.

Planurile ce permit achiziționarea polițelor pentru copii sunt:  pachetele Bupa Global Health Plans (începând cu prima lună de viață), Bupa Lifeline (începând cu vârsta de 3 luni), Bupa Worldwide Health Options (începând cu vârsta de 5 ani), AXA Health (începând cu vârsta de 3 luni), Avenue (începând cu vârsta de 3 luni) .  Toate acestea oferă în asigurarea de bază acoperirea tratamentelor efectuate cu internare în spital (se acoperă și cazarea pentru părinte însoțitor), indiferent că este vorba de o situație de urgență sau o internare planificată, plus tratament integral cancer, inclusiv etapele fără internare. Anumite planuri pot oferi acoperire și pentru cheltuieli medicale curente (consultații, investigații, vaccinări, control preventiv).

Planuri de asigurare ce permit asigurarea copiilor sub 18 ani, în mod independent

Întrebări frecvente

Copiii pot fi preluați în asigurare în mod independent incepand cu împlinirea varstei de 90 de zile (3 luni), cu excepția planurilor de asigurare BUPA Worldwide Health Options, caz în care copiii se pot asigura independent (fara un adult pe polita) după împlinirea varstei de 5 ani.
Majoritatea planurilor de asigurare ce oferă și acoperire de naștere și maternitate, permit asigurarea copiilor încă de la naștere dacă măcar unul din parinti era asigurat și avea activata acoperirea de maternitate. Cererea de preluare in asigurare trebuie trimisă in acest caz in primele 30 de zile de viață.
Nu există asigurări speciale pentru copii. Unii asiguratori, precum Bupa, Allianz Care - Avenue, IMG permit preluarea în planurile obișnuite de asigurare a copiilor și în mod independent, fără un adult sau părinte pe poliță, pe când alții asigurători permit preluarea copiilor doar ca și co-asigurați.

Cere o oferta!