Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

Este acoperit tratamentul pentru COVID - 19?

Fie ca vorbim de asigurători care acoperă implicit și situații de epidemii sau pandemii (CIGNA Global) sau de alții care în condițiile de asigurare exclud asemenea situații, toți furnizorii de asigurări de sănătate internaționale au confirmat că acoperă cererile de tratament care pot proveni din infectarea cu coronavirusul SARS-COV-2.

Este posibil ca în multe tari situația sa fie pusă sub controlul autorităților publice și alternativele private de tratament sau testare să nu fie disponibile, dar pentru fiecare asigurat care are simptome sau s-a molipsit, asigurătorul va analiza contextul particular și va face tot ce se poate pentru a ajuta.

Asigurări internaționale permanente cu acoperire pentru COVID-19

Bupa Global a eliminat excluderea generală pentru epidemii și pandemii începând cu 2020 și acoperă COVID-19 ca pe orice altă afecțiune. Oferă acoperire pentru tratament și chiar internare in izolare (admission into isolation wards). Pentru testare, se accepta in limita a 120 Euro, pentru cei cu simptome. Vizitează pagina Bupa dedicată.

Cigna Global acoperă COVID-19 ca pe oricare altă afecțiune. Nu exclude epidemii și pandemii. Acoperă testarea pentru Coronavirus fără franșiză. Oferă TELEMEDICINĂ gratis prin TELEDOC, compania ce deține Best Doctors si Advance Medical. Vizitează pagina Cigna dedicată.

Generali Medihelp exclude epidemii și pandemii. Acoperă COVID-19 în mod excepțional. Asigurările nu se vor vinde sau prelungi dupa 2021.

IMG exclude epidemii și pandemii. Acoperă COVID-19 pentru asigurările de studenți WorldStudy. Acoperă COVID-19 în mod excepțional, atât pentru asigurările permanente, cât și Travel cu condiția ca asiguratul să nu fi călătorit în contradicție cu o avertizare oficială de călătorie.

AXA acoperă COVID-19 ca pe oricare altă afecțiune. Nu exclude epidemii și pandemii. Acoperă testarea pentru Coronavirus pentru cei ce au acoperire de prevenție. Vizitează pagina AXA dedicată.

Allianz Care Exclude epidemii și pandemii. Acoperă COVID-19 în mod excepțional.

Asigurări pentru studenți cu acoperire pentru COVID-19

IMG oferă acoperire pentru COVID-19 in cadrul asigurărilor de studii  WorldStudy 

APRIL a confirmat acoperire pentru COVID-19, detalii aici

CIGNA oferă acoperire completa pentru COVID-19, detalii aici

Asigurări de călătorie cu acoperire pentru COVID-19

Mondial Assistance a confirmat acoperire completa pentru COVID-19 incepand cu 9 iulie 2020.

Groupama a confirmat acoperire pentru COVID-19, conform sumelor acoperite de polita, pentru călătorii ce încep înainte de data de 1 septembrie 2020

IMG oferă acoperire pentru COVID-19 in cadrul asigurărilor de călătorie GlobeHopper, cu condiția ca asiguratul să nu fi călătorit în contradicție cu o avertizare oficială de călătorie (http://www.mae.ro/).

Allianz Țiriac a confirmat acoperire pentru COVID-19 - cheltuieli medicale, repatriere și opțiunea de storno. Excepţie fac călătoriile în SUA și Canada, precum și cele în țări aflate în stare de urgență în ziua anterioară intrării în vigoare a fiecărui risc asigurat. Riscul este însă acoperit dacă starea de urgență este declarată atunci când asiguratul este deja în țara de destinație.

Este acoperită testarea pentru COVID - 19?

Testarea COVID-19 este în prezent coordonată și efectuată de sistemele de sănătate publice din întreaga lume. Dacă nu este disponibilă la nivel local, asigurătorii acoperă testarea medicală necesară pentru COVID-19, în conformitate cu acoperirea planului de asigurare, ca și pentru diagnosticarea altor boli și în conformitate cu liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Nu se aplica asigurarilor de călătorie.

În prezent, aceasta este destinată persoanelor care:

  • au acoperire pentru servicii medicale în AMBULATORIU și
  • prezintă simptome (febră cu tuse și / sau respirație) și/sau
  • au avut o expunere la un caz confirmat de infecție cu COVID-19 în cele 14 zile anterioare debutului simptomelor.

 

Cere o oferta!