Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

Produse covid

Mondial Assistance extinde protecția produselor sale pentru Covid-19

Începând cu 09.07.2020, produsele de asigurare de călătorie emise de Mondial Assistance vor acoperi evenimente asigurate Covid-19.

Excluderea referitoare la pandemie nu se va aplica produselor care includ următoarele acoperiri:

Extindere pentru Protecția medicală, Întreruperea călătoriei și Călătoria de întoarcere în regim special – Protecția Covid-19:

Dacă asiguratul se îmbolnăvește cu Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de Protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală include asistență de urgență 24/7 precum și acoperirea costurilor medicale.

În cazul îmbolnăvirii sau a suspectarii de îmbolnăvire cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate Întreruperea călătoriei, precum și Călătoria de întoarcere în regim special, dacă dispozițiile autorităților locale sunt respectate și dacă pachetul de asigurare achiziționat include aceste protecții.

În situația în care persoana asigurată este înștiințată pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, vom acorda sprijin pentru organizarea călătoriei de întoarcere și vom rambursa costurile aferente acestei călătorii. Sunt incluse comisioanele de modificare a rezervărilor și serviciile de călătorie rezervate și nefolosite.

Asigurarea are aplicabilitate și preia costurile cauzate de sosirea cu întârziere la destinația de vacanță sau de întoarcerea întârziată din călătorie, dacă persoanei aflate în călătorie îi este refuzată îmbarcarea ca urmare a suspectării de îmbolnăvire cu Covid-19.

Extindere pentru Acoperirea Storno – Protecția Covid-19:

Dacă persoana asigurată se îmbolnăvește sau este plasată în carantină fiind suspectă de îmbolnăvire cu Covid-19 și din acest motiv este obligată să anuleze călătoria planificată, asigurătorul va rambursa costurile de anulare.

Este considerat de asemenea motiv de anulare îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acestei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

Notă importantă: Alertele de călătorie, teama de a călători și neglijența gravă rămân excluderi.

Pandemia și epidemia continuă să fie listate ca excluderi în Condițiile Generale de Asigurare (CGA).

De exemplu, dacă o călătorie este anulată de tur operator din cauza Covid-19, acest eveniment este exclus din acoperirea asigurării.

Următoarele evenimente rămân de asemenea excluse din acoperire:

– călătoria în țări/zone pentru care autoritățile au emis alerte de călătorie.

– teama de a călători;

– refuzul de a respecta sau de a se conforma  regulilor și reglementărilor în vigoare la destinația de călătorie;

– neglijența gravă și infectarea deliberată cu Covid-19.

 

Grupul Mondial Assistance (parte a grupului Allianz) este liderul mondial în asigurări de călătorie, activităţi de asistenţă medicală, tehnică, precum şi servicii clienți. Grupul oferă partenerilor săi soluţii inovatoare şi de încredere, precum şi o consiliere rapidă pe întreg parcursul procedurii, oricând şi oriunde în lume.