Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare medicala internationala nomad digital

De ce să alegi o asigurare medicală internațională ca nomad digital

Dacă jobul tău îți permite să lucrezi de oriunde și ai ales ca biroul tău să fie luna aceasta în Spania sau Portugalia, dar nici 3 luni în Asia nu sună rău, trebuie să te gândești și la costurile imprevizibile ce pot apărea. Facturile medicale se pot aduna rapid și cheltuielile pot depăși rapid economiile păstrate pentru situații de urgență. O asigurare medicală privată cu acoperire internațională este necesar să fie inclusă în bugetul oricărui nomad digital – principalele motive sunt cele ce urmează: 

 

Beneficii extinse, nu doar pentru situații de urgență – asigurare medicală internațională vs. asigurare de călătorie 

Asigurarea de călătorie acoperă situațiile de urgență în timpul deplasărilor în afara țării de rezidență până la stabilizarea stării de sănătate, după care persoana asigurată va putea continua tratamentul sau să își monitorizeze afecțiunea acasă. O asigurare medicală internațională oferă flexibilitatea ca orice tratament necesar să fie efectuat acolo unde este nevoie. Un plan de sănătate cuprinzător poate acoperi o gamă largă de servicii pe care o asigurare de călătorie le exclude: pe lângă cheltuielile medicale pentru tratarea urgențelor cu sau fără internare, vizite la medici, fizioterapie, maternitate, vizitele regulate la stomatolog și tratamentele necesare. Nu sunt excluse tratamentele în țara de rezidență, astfel că ai libertatea de a folosi asigurarea și acasă fără restricții. 

 

Contract permanent, cu prelungire anuală garantată 

Odată încheiat un contract de asigurare medicală internațională, societatea de asigurare garantează prelungirea anuală a contractului fără a reevalua starea ta de sănătate.  Asta înseamnă că dacă pe parcursul contractului ești diagnosticat cu o afecțiune tratamentul ei va continua să fie acoperit atât timp cât îți vei prelungi contractul. Acest lucru are o importanță deosebită în cazul diagnosticării în timpul contractului cu afecțiuni cronice sau pe termen lung ce ar fi cu excluse din acoperire la încheierea unui contract cu o nouă societate de asigurare. 

 

Costuri predictibile cu sănătatea  

Asigurările medicale internaționale plătesc tratamentul la orice clinică sau spital din aria de acoperire a poliței. Sistemul medical din țara în care te afli te poate surprinde prin costuri foarte mari sau pot apărea probleme ce nu pot fi rezolvate local și vei dori să accesezi cel mai bun tratament în altă parte. O poliță de asigurare este cea mai bună modalitate de a evita cheltuielile neprevăzute fără a-ți fi afectate economiile. 

 

Tool-uri digitale disponibile 24/7 în limba engleză 

Toate societățile internaționale de asigurare oferă în mod gratuit servicii digitale precum identificarea unui loc de tratament apropiat în care este disponibilă decontarea directă a serviciilor, administrare cereri de despăgubire online,  telemedicină sau asistență online. 

IQ Med ofera o gama selecta de asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, împreună cu servicii de asistență legate de administrarea asigurării la cele mai înalte exigențe.

 

Suntem principalul distribuitor independent de asigurări de sănătate din România și colaborăm cu cei mai puternici asigurători de sănătate din lume, inclusiv Bupa Global, Cigna Global, Allianz Care, Medihelp, AXA Global Health, IMG. Echipa deține expertiză unică pe piața românească prin calitatea serviciilor de consultanță în selectarea planurilor adaptate nevoilor fiecărui client și gestionarea polițelor de sănătate premium.