Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare calatorie covid-19 allianz tiriac

Allianz-Țiriac acoperă COVID-19 în asigurările de călătorie

Allianz-Țiriac își reafirmă sprijinul pentru clienți în această perioadă plină de provocări, prin includerea riscului de infectare cu noul coronavirus în acoperirile polițelor de călătorie în străinătate, aflate în vigoare sau nou încheiate.

În cazul polițelor în vigoare, acoperirea va fi extinsă fără niciun cost suplimentar pentru clienții care detin o asigurare pentru călătorie unică în scop turistic sau o asigurare pentru călătorii multiple.

Polițele de călătorie emise de Allianz-Țiriac vor acoperi, cheltuielile medicale și de repatriere aferente îmbolnăvirii cu COVID-19, iar pentru clienţii care aleg clauza storno vor fi acoperite şi cheltuielile aferente anulării sau întreruperii călătoriei. Excepţie fac călătoriile în SUA și Canada, precum și cele în țări aflate în stare de urgență în ziua anterioară intrării în vigoare a fiecărui risc asigurat. Riscul este însă acoperit dacă starea de urgență este declarată atunci când asiguratul este deja în țara de destinație.

Totodată, au fost eliminate restricțiile de vârstă la încheierea polițelor de călătorie clasice, care au drept scop protecția în cazul unei călătorii unice. Astfel, polițele de călătorie Allianz Țiriac Voiaj cu acoperire pentru COVID-19 pot fi încheiate și de către persoanele peste 70 ani.

Prin polița Voiaj, Allianz-Țiriac oferă posibilitatea asigurării pentru sume de 30.000 sau 50.000 de euro și poate fi încheiat atât pentru călătoriile în scop turistic, cât și pentru cele în scop de muncă sau studii, pentru durate ale călătoriei între 2 și 365 zile.

Ce acoperă asigurarea medicală de călătorie Voiaj de la Allianz-Țiriac?

– cheltuieli medicale ca urmare a unei urgenţe medicale, pentru tratament ambulatoriu, cheltuieli pentru transportul cu ambulanţa, transfer la o clinică de specialitate la solicitarea medicului, spitalizare şi/sau intervenţii chirugicale, proceduri de diagnosticare, precum şi medicamente şi sanitare stabilite de medic – tratament stomatologic de urgenţă pentru calmarea durerilor acute

– cheltuieli medicale ca urmare a unui puseu acut al unei afecţiuni pre-existente sau boli cronice în limita a 1.000 de euro, deduse din suma asigurată pentru cheltuielile medicale

– repatriere medicală pentru continuarea tratamentului adecvat în România sau în ţara de rezidenţă, sau Repatrierea în caz de deces a Asiguratului, inclusiv pentru cheltuielile efectuate pentru obţinerea autorizaţiei de repatriere în limita a 10.000 de euro deduse din suma asigurată pentru cheltuielile medicale.

Suplimentar, protecția călătoriei poate fi extinsă prin următoarele opționale: asigurare de accidente persoane, asigurarea bagajelor, asigurarea de răspundere civilă față de terți, asigurarea storno de anulare sau întrerupere a călătoriei.

Allianz Țiriac pune la dispoziție și asigurare Multitravel, valabilă pentru un număr nelimitat de călătorii pe parcursul unui an (maximum 25 zile consecutive pentru fiecare călătorie). Asigurarea oferă, de asemenea, protecție medicală pentru COVID-19 și poate fi încheiată de persoanele cu vârsta până la 70 ani.