Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

landing-cigna (2)

Tu ce buget ai pentru o asigurare medicală internațională? Câteva sfaturi de la IQ Med

La IQ Med, discutăm zilnic cu zeci de persoane interesate de o asigurare internațională. Fie că vorbim despre prime de 50-60 de euro pe lună, peste 100 sau fără limită, ajutăm de peste 10 ani clienții să identifice cel mai potrivit pachet de asigurare pentru nevoile și bugetul fiecăruia.

Asigurările de sănătate cu acoperire internațională au câteva caracteristici esențiale ce le diferențiază de asigurările locale, abonamentele la clinici sau asigurările de viață cu clauze suplimentare de sănătate, cu care deseori clienții au tendința de a le compara din punct de vedere al tarifelor. Cum ar fi:

✔ libera alegere a locului de tratament, oriunde în lume (incl. SUA dacă se optează pt. această arie de acoperire) sau la tine acasă

✔ tratament de cancer, operații, transplanturi, proteze și spitalizări

✔ decontare directă cu spitalul în cele mai multe dintre situații

✔ preluarea nou-născutului pe polița mamei, fără evaluare medicală – asigurare pentru
probleme congenitale altfel excluse la înscriere

✔ prelungire anuală fără penalizări și excluderi în caz de îmbolnăvire, pentru tot restul vieții

✔ acoperire COVID-19

Câteva dintre sfaturile pe care le dăm cel mai des clienților noștri în stabilirea bugetului pentru o astfel de asigurare și pe care le poți aplica și tu pentru a alege produsul potrivit:

✔ o astfel de asigurare te acoperă pentru tot restul vieții (dacă nu o anulezi tu, desigur), indiferent cât ar plăti asigurarea pentru tine în caz de îmbolnăvire. Alege un plan de sănătate echilibrat, pe care să il poți susține pe termen lung, și peste 5 sau 15 ani, chiar dacă poate îți vor fi afectate veniturile la un moment dat

✔ analizează cu atenție modulele suplimentare – ai deja un abonament la o clinică privată plătit de angajator sau o asigurare locală pentru consultații, analize sau alte chestiuni uzuale? Poți lua în calcul doar modulul de bază al asigurării propuse de noi (tratament de cancer, operații, transplanturi, proteze și spitalizări).

✔ nu te speria de cuvântul “franșiză” – dacă 1000 sau 2000 de euro se regăsesc întotdeauna în contul tău de economii, poți optimiza prețul poliței alegând un nivel de franșiză între aceste sume. Această sumă de bani reprezintă maximum pe care îl vei suporta într-un an de asigurare în cazul în care apelezi la polița ta.

Ești interesat de o asigurare de sănătate internațională? Cere-ne o ofertă!