Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare medicala maternitate

Asigurare medicală pentru o naștere fără probleme

Asigurarea pentru naștere este inclusă în varianta standard în majoritatea planurilor de asigurare cu acoperire internațională sau poate fi achiziționată ca și modul opțional. Ca să poți beneficia de decontarea cheltuielilor pentru naștere trebuie să îți faci planurile din timp pentru că perioadele de așteptare încep de la 10 luni. 

Dintre asigurările de sănătate private individuale din România ce oferă beneficii de maternitate se regăsește planul Care 360 Premium de la Signal Iduna sau asigurare medicală integrată de la Groupama Asigurări. Pentru sume alocate mai mari, libertatea de alegerea a spitalului oriunde în România, Europa sau restul lunii, viitoarea mamă poate lua în calcul încheierea unei asigurări medicale internaționale.

De ce aș alege o asigurare internațională pentru naștere și nu plata direct către un spital privat?

În primul rând, sumele alocate pentru naștere în cazul unei asigurări de sănătate cu acoperire internațională sunt de regulă de peste €5.000 pentru naștere normală sau €10.000 pentru naștere prin operație cezariană prescrisă medical, oriunde ai alege să naști. Din diferite motive, medicale sau nu, se poate ca nașterea să aibă loc într-un alt oraș sau alt spital decât ți-ai planificat inițial, iar asigurarea va deconta serviciile.

Un aspect foarte important de știut că o asigurare de sănătate cu acoperire internațională are incluse și eventualele complicații apărute pe durata sarcinii sau la naștere, de obicei alocând sume peste 10,000 de euro pentru acest tip de beneficiu. O complicație poate duce la multe zile în plus de spitalizare, tratament ce nu sunt acoperite în cazul unui pachet standard de naștere și duce la costuri suplimentare față de bugetul stabilit inițial.

De asemenea, asigurarea ta acoperă și copilul în primele zile de naștere, nou născutul fiind asigurat pentru primele 7 zile după naștere prin asigurarea mamei, după care poate fi asigurat în continuare contra cost. Un copil nou născut ai cărui părinți nu erau asigurați poate fi înscris în planul de asigurare doar după împlinirea vârstei de 90 de zile sau îi poți încheia o asigurare de sănătate doar lui.

Înscrierea unui copil pe polița de asigurare încă de la naștere este foarte importantă pentru ca asigurătorul să poată acoperi, de exemplu, tratarea unor eventuale probleme congenitale – acest tip de probleme reprezintă, altfel, excluderi pe polițele de asigurare.

Sunt decontate și investigațiile din perioada de maternitate pe o asigurare internațională? 

Investigațiile trimestriale sau periodice uzuale din perioada de maternitate sunt acoperite de modulul opțional ambulatoriu, după o perioadă de așteptare de minimum 12 luni de la achiziția poliței de asigurare, în funcție de planul ales.

Solicită oferta personalizată de asigurarea de naștere sau contactează-ne prin email la oferte@iqmed.ro sau telefon 0730.507.170.