Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare medicala internationala studenti 2024

Copilul tău a fost admis la studii în străinătate? De ce să achiziționezi o asigurare de sănătate internațională pentru el

Odată cu terminarea liceului și admiterea la o universitate din străinătate, tinerii adulți și familiile lor trebuie să se preocupe și de asigurarea sănătății. Deși la vârsta aceasta temerile sunt mici, costurile potențiale ale tratării unor probleme medicale, chiar și minore, nu sunt de ignorat. În special familiile care doresc pentru copilul lor acces rapid la medici și decontarea oricăror cheltuieli medicale vor găsi cea mai bună soluție în achiziționarea unei asigurări de sănătate cu acoperire internațională pentru tânărul student.

Iată principalele motive pentru care IQ Med recomandă să achiziționați o asigurare de sănătate cu acoperire internațională pentru un tânăr adult care va pleca la studii în străinătate.

Acoperire medicală completă, nu doar pentru situații de urgență și nu doar în străinătate: o asigurare de sănătate internațională este o opțiune de asigurare ce poate acoperi de la consultații, investigații recomandate, cheluieli stomatologice și analize anuale de rutină la internări, operații și tratamentul unor afecțiuni grave. Acestea se pot efectua fie în străinătate, fie acasă, fără nicio restricție, mai ales în contextul în care studenții în străinătate nu mai sunt asigurați în sistemul de sănătate din România, iar planurile locale din străinătate cu beneficii extinse pot avea tarife similare cu o asigurare internațională.

Acoperire continuă, fără reeavaluarea stării de sănătate, o dată ce tânărul devine asigurat: un beneficiu major al unei asigurări private cu acoperire internațională, chiar dacă studentul se întoarce în România sau se mută în altă țară pentru a continua studiile, începe o carieră, asigurarea poate fi continuată – astfel, orice problemă medicală apărută va fi în continuare acoperită atât timp cât polița este prelungită. În cazul afecțiunilor de lungă durată sau celor care necesită monitorizare constantă este un beneficiu demn de luat în seamă la începerea vieții de adult.

Liniște sufletească oferită de o asigurare privată foarte bună: În primul rând, o asigurare de sănătate foarte bună oferă liniștea că la apariția unei probleme medicale poți să accesezi servicii medicale fără amânare. De la primele semne ale unei îmbolnăviri asiguratul poate consulta un medic, efectua un tratament sau o operație minoră fără grija costurilor și fără ca problema să ajungă una gravă sau cronică. Pentru părinți, asta oferă cea mai mare liniște sufletească.

Flexibilitate și rapiditate în accesul la servicii medicale: O asigurare de sănătate cu acoperire internațională oferă libertatea de alege orice medic, clinică, spital oriunde în lume (cu sau fără SUA) sau limitat la Europa, cu rambursare rapidă de costuri pentru consultații, rețete, investigații sau decontare directă pentru internări, operații sau tratamente complexe precum cele pentru boli grave.

Nu doar în România sistemul medical de stat este suprasolicitat, astfel că o asigurare de acest fel oferă acces rapid la medici și tratamente în regim de plată – te poți programa oriunde dorești, plătești și soliciți rambursarea cheltuielilor. Chiar și pentru studenții în România, unde costurile în sistemul privat au crescut în ultimii ani, iar abonamentele de sănătate se dovedesc ineficiente sau incomplete, investiția într-o astfel de asigurare este din ce în ce mai frecventă.

IQ Med intermediază în România asigurări cu acoperire internațională de la cele mai cunoscute societăți de asigurare, cu milioane de asigurați la nivel global, și poate oferi consultanță părinților în alegerea celui mai potrivit plan de asigurare în funcție de buget și țara de studii, care poate fi inclusiv România. Cigna Global, Bupa Global, Allianz Care, AXA sunt printre cele mai cunoscute societăți și preferatele familiilor, în funcție de țara de destinație. Un pachet de sănătate ce include atât spitalizare, operații cât și ambulatoriu (consultații, investigații, recuperare medicală, rețete) și cheltuieli stomatologice pornește de la 100 euro pe lună pentru studenții în România, Olanda sau Norvegia.