Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare studii strainate 2022

Pleci la studii în străinătate în 2022? 3 variante de asigurare medicală recomandate de IQ Med

Perioada studenției în străinătate este, atât pentru tineri, cât și pentru părinții acestora, una în care bugetul este unul foarte important: între taxe de școlarizare, cazare, mâncare și transport este foarte ușor de uitat că asigurarea medicală trebuie să se regăsească pe lista priorităților.

O asigurare de sănătate privată internațională oferă o acoperire extinsă atât ca beneficii, cât și în ceea ce privește sumele acoperite – o parte dintre cele mai dorite servicii de către cei care caută astfel de planuri sunt:
– servicii de spitalizare, chirurgie acoperite integral
– accesarea beneficiilor nu doar în situații de urgență sau în cazul accidentelor, ci inclusiv pentru tratamente medicale programate
– acoperire pentru o gamă largă de servicii fără internare, de la vizite la specialiști fără necesitatea unor trimiteri medicale, inclusiv de sănătate mentală, la investigații recomandate (analize de sânge, ecografii, RMN), decontarea rețetelor, terapii (fizioterapie, kinetoterapie)
– posibilitatea completării asigurării cu servicii de stomatologie, optică medicală și control anual preventiv
– acoperire atât în străinătate, cât și în România (ca studenți în străinătate, tinerii nu mai sunt asigurați gratuit în sistemul CNAS)

Majoritatea planurilor de asigurare medicală internațională oferă toate cele de mai sus, iar cel mai important aspect este că planurile pot fi configurate pornind de la asigurarea de bază (ce acoperă cheltuieli de obicei mari, precum spitalizări, chirurgie, tratament cancer, imagistică avansată, transplanturi, servicii de ambulanță) adăugând doar opționalele potrivite nevoilor și bugetului.

Planurile de sănătate cu acoperire internațională Cigna Global Health Options – preferate de tineri adulți indiferent de destinația de studii

Cele mai accesate planuri de asigurare în ultimii ani, inclusiv de tineri adulți, sunt planurile Cigna Global. Cu structură modulară și 3 variante de acoperire, acestea pot fi achiziționate de studenți cu bugete mai reduse, dar și de familiile ce doresc ca cei tineri să pornească în noua etapă a vieții cu o asigurare de sănătate completă. Pe lângă prețurile bune, acestea oferă posibilitatea continuității fără reevaluare medicală și după terminarea studiilor, chiar dacă tânărul alege să se întoarcă în România sau se va muta în altă țară.
Olanda, țările nordice, Marea Britanie, Spania, dar și SUA sunt principalele țări în care aleg să studieze tinerii români ce ne contactează pentru încheierea unei asigurări de sănătate internaționale.

Tarifele asigurărilor sunt corelate cu vârsta și țara de studii (în care se petrece cea mai mare parte a anului – spre exemplu, studenții în Olanda, Norvegia, Suedia au acces la cele mai bune tarife din lume, cu prețuri de la 80 euro pe lună pentru un plan de sănătate comprehensiv, la polul opus situându-se studenții în SUA, care trebuie să aloce un buget începând cu 200 euro pe lună pentru un plan de asigurare cuprinzător.

Ca și în România, sistemul de sănătate de stat este supraaglomerat pentru a ne permite să accesăm într-un timp rezonabil servicii medicale atunci când avem o problemă. Clinicile și spitalele private oferă acces mai rapid la medici pentru consultații și investigații fără a fi nevoie de trimiteri de la medici de familie sau programări peste câteva săptămâni – însă pentru a evita plata din buzunar a unor sume mari, este ideal să beneficiezi de o asigurare medicală privată cuprinzătoare valabilă în țara respectivă.

Bupa Global, AXA Health, Allianz Care sunt alte societăți cu acoperire internațională ce sunt accesate din ce în ce mai des și de către cei mai tineri – tarifele fiind în schimb ceva mai mari.

Pentru bugete mai reduse, Cigna Close Care acoperă servicii medicale extinse doar în țara de studii și România

Pentru cei care apreciază beneficiile extinse ale unui plan de asigurare internațională Cigna însă sunt limitați de buget, asigurătorul propune și o variantă de plan ce oferă acoperire doar în două țări (cea de rezidență uzuală, adică țara de studii) și cea de naționalitate (România). Planul de asigurare complet, ce acoperă și beneficii de stomatologie și control anual preventiv, costă doar 65 de euro pe lună pentru un student în Olanda, Suedia sau Norvegia și sub 85 euro pe lună pentru studenți în Franța, Spania, Italia sau Germania.

Calculează rapid prețul asigurărilor internaționale Cigna Global Health Options și Close Care în funcție de țara de studii

Ce variante de asigurare am pentru stagiile de câteva luni sau dacă bugetul este unul mic?

Chiar dacă deplasarea la studii se face cu un buget foarte redus, este esențial ca asigurarea de sănătate să lipsească odată plecat din țară. Există și variante de asigure configurate special pentru studenți, precum WorldStudy de la IMG, cu tarife de aproximativ 35 euro pe lună, ce acoperă cheltuieli medicale cu internare sau fără, urgențe dentare, răspundere civilă sau repatrierea din orice țară din Europa. Pentru SUA tariful este de asemenea extrem de atractiv, sub 85 euro pe lună. Acest tip de asigurare este potrivit și pentru cei care pleacă în mobilități pe termen scurt (sub un an) precum Erasmus, dar și pentru profesori, cercetători plecați în străinătate pentru stagii pe termen scurt.