Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

bupa asigurare evacuare medicala covid 19

Bupa Global: Evacuare medicală și repatriere în contextul COVID-19.

În contextul actual, în care libera circulație este afectată de epidemia de COVID-19, vă prezentăm principalele criterii pe care unul dintre cei mai mari asigurători ai lumii – Bupa Global – le ia în calcul pentru acordarea asistenței, inclusiv a decide locul de transport în cazul unei cereri de evacuare medicală. Nu există un răspuns standard, fiecare caz fiind analizat individual, în funcție de principalele criterii de mai jos: 

Criterii Bupa Global

  • situația la momentul respectiv în locul în care se află asiguratul –  existența spațiilor disponibile pentru tratament sau tratamentului în sine 
  • naționalitatea asiguratului
  • unde se află asiguratul în raport cu țara de naționalitate – transportul unui asigurat înspre țara de rezidență este mult mai ușor de realizat, tratamentul fiind de obicei furnizat de către stat pentru cetățenii săi 
  • situația medicală a asiguratului – un diagnostic pozitiv COVID-19 nu este în sine un motiv suficient pentru a activa necesitatea unei evacuări medicale / repatrieri, în cele mai multe dintre cazuri necesitatea fiind doar de izolare și așteptarea recuperării complete. 
  • afecțiunile pre-existente sau alte aspecte ce ar putea crește riscul unei complicații în cazul unui transport 
  • obținerea aprobărilor / permisului din partea autorităților pentru evacuare / repatriere în cazul în care starea asiguratului se agravează și tratamentul adecvat nu este disponibil local
  • dacă pacientul este apt, din punct de vedere medical, pentru a fi transportat 

Din cauza situației pandemice și a provocărilor logistice, Bupa va trebui să țină cont de toate acestea înainte de a putea autoriza orice solicitări de Evacuare / Repatriere pentru Covid 19 și nu va fi posibil în marea majoritate a cazurilor pentru COVID 19.

Totuși, un asigurător puternic are know-how-ul de a gestiona situații de criză și urgențe medicale și va încerca întotdeauna să găsească o posibilitate de a gestiona transportul către cel mai apropiat loc de tratament dacă starea asiguratului o cere. 

Toate asigurările medicale internaționale oferă, inclusiv în asigurarea de bază sau ca modul opțional, acoperire pentru evacuare medicală sau repatriere. Tarifele acestui modul opțional costă între 100 și 400 euro / an de asigurare, în funcție de companie. 

De ce este utilă o asigurare medicală de calitate in contextul actual puteti citi aici:  Asigurare medicală internațională în contextul COVID-19. De ce e important să o ai?

Ce este modulul de Evacuare Medicală? 

Modulul opțional de evacuare medicală permite transportul specializat (de obicei pe cale aeriană) al asiguratului într-o situație de urgență, în cazul în care tratamentul de care are nevoie nu este disponibil local, către cel mai apropiat spital (de obicei către cel mai apropiat Centru de Excelență Medicală). 

De asemenea, modulul cuprinde și acoperirea repatrierii: spre exemplu, în cazul în care asiguratul a trecut printr-un accident sau a ajuns într-o situație medicală gravă în timp ce se află în străinătate, acesta poate solicita să fie repatriat în țara de reședință pentru a urma tratamentul acasă.  De obicei, sunt acoperite și costurile unui însoțitor. 

În cazul unei situații de urgență, echipa de specialiști a fiecărui asigurător evaluează mai multe criterii în funcție de care stabilește locul în care pacientul ajunge. 

O asigurare de sănătate internațională oferă garanția tratamentului la orice clinică și spital din aria de acoperire (de obicei worldwide excl. USA), la liberă alegere. Asta înseamnă că, în cazul apariției unui eveniment medical – de urgență sau programat – asiguratul poate alege să se trateze la București, Viena, Tokyo sau Istanbul, fără vreo justificare a alegerii. 

La IQ Med colaborăm cu cei mai mari asigurători ai lumii și îți stăm la dispoziție pentru a îți prezenta principalele beneficii ale unei asigurări de sănătate de top. Dacă ești interesat de un astfel de produs pentru tine, familie sau angajații tăi contactează-ne telefonic sau pe email la datele de aici.