Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asigurare medicala internationala covid-19

Asigurare medicală internațională în contextul COVID-19. De ce e important să o ai?

Dacă principalul avantaj al unei asigurări medicale internaționale este libertatea de accesare a serviciilor medicale oriunde în Europa sau în lume, contextul actual legat de restricțiile de mobilitate i-a făcut pe mulți dintre cei interesați de o asigurare de acest tip să ia în calcul amânarea încheierii unei polițe. Dar au fost mai mulți cei care au decis să grăbească procesul încheierii – pentru că au înțeles importanța unei protecții medicale de prim rang în vremurile incerte în care trăim. Începând cu luna martie, la IQ Med am fost constant în legătură cu cei mai mari asiguratori ai lumii pentru a încerca să răspundem întrebărilor clienților noștri, dar și celor care și-ar dori să încheie o poliță de asigurare. 

Beneficiile unei asigurări medicale internaționale:

Iată principalele motive pentru care în situația curentă poti sa te feliciți ca ai o asigurare de sănătate internațională precum Cigna sau Bupa sau poți să iei în calcul o asemenea poliță (chiar dacă poate sursele tale de venit au fost afectate de situația pandemiei).

Acoperire pentru epidemii și pandemii: marii asigurători ai lumii s-au mobilizat exemplar chiar și în condițiile în care epidemiile și pandemiile reprezentau excluderi generale pe polițele de asigurare de sănătate și au procedat imediat la renunțarea la această excludere, complet sau specific pentru SARS-COV-2. În condițiile în care asigurările locale încă nu oferă acoperire pentru îmbolnăvirea cu COVID-19, la nivel mondial cele mai bune exemple de orientare către client vin de la asigurările medicale internaționale: Cigna Global avea inclusă dintotdeauna acoperirea pentru epidemii și pandemii și a suportat inclusiv testările necesare medical pentru toți clienții, chiar și cei care au doar pachetul de bază, pentru spitalizare și cancer. Bupa Global a renunțat complet la excluderea epidemiilor și pandemiilor de pe polițele de sănătate, iar alți asigurători au confirmat că acoperă situațiile legate de COVID-19.

Libera alegere a locului de tratament rămâne un avantaj major al poliței de asigurare: o asigurare ce te acoperă indiferent unde te afli, în ciuda restricțiilor de călătorie, te poate ajuta dacă ești nevoit să rămâi într-o altă țară și apare o problema medicală, inclusiv dacă trebuie să te internezi pentru că ai fost diagnosticat cu COVID-19 și simptomele nu permit tratamentul acasă.

Ești nevoit să te spitalizezi în sistemul de stat în România – primești între 75 si 150 Euro pentru fiecare zi de spitalizare, în funcție de poliță: în această perioadă o parte dintre clienții noștri au fost nevoiți să fie internați 5, 10 sau chiar 15 zile și să facă tratament pentru COVID-19, pentru care nu au fost nevoiți să plătească fiind asigurați în sistemul de stat. Asigurarea privată oferă însă o sumă fixă pentru fiecare zi de spitalizare pentru care nu ești nevoit să plătești. Suplimentar cu decontarea testelor COVID-19 necesare, această indemnizație poate sa însemne mai bine de jumătate din prima anuală.

Am întocmit dosare de decont în care clientul nostru ce plătește pe polița sa Cigna Silver aproximativ 930 euro / an, a primit pentru 10 zile de spitalizare 750 euro (indemnizația zilnică fiind 75 euro) + decontarea a 4 teste necesare care au costat cate 340 de lei fiecare. Toate cererile pentru acest gen de beneficii au fost procesate în mai puțin de 48 de ore, unii clienți având banii în cont chiar în aceeași săptămâna în care au transmis cererea de rambursare.

Ești protejat de eventuale excluderi legate de COVID-19: asigurarea de sănătate te protejează pentru orice boală sau afecțiune care se manifestă după încheierea poliței, dar poate exclude problemele medicale apărute înainte de încheierea asigurării. 

Din păcate, efectele COVID-19 asupra organismului, în cazul pacienților care au necesitat tratament și internare, nu sunt de ignorat. Dacă dorești să închei o poliță și în istoricul tău medical există o diagnosticare cu COVID-19 este posibil ca polița sa se emită cu excluderi pentru afecțiuni pulmonare viitoare, în timp ce dacă erai asigurat înainte de infectare rămâi acoperit pe viață, atât timp cât îți plătești asigurarea, pentru orice complicație ar apărea în urma acestei boli.

Dacă te-ai gândit să închei o astfel de asigurare, contextul actual ar trebui mai degrabă să te împingă să acționezi în acest sens decât să amâni. Asigură-te că ți-ai luat toate măsurile pentru a te proteja pe tine și pe ai tăi în această perioadă incertă. Contactează-ne pentru a discuta mai multe.