Str. Ienăchiță Văcărescu Nr. 56, sector 4, 040157 București, ROMANIA

asiugrare sanatate internationala preturi 2024

Cât costă o asigurare sănătate internațională în 2024? Preț și beneficii pentru cele mai accesate planuri

În 2024 românii au acces la o gamă de asigurări de sănătate privată tot mai diversificată și ce acoperă o gamă largă de bugete. În timp ce persoanele cu venituri mici sau medii pot opta pentru variante de protecție pentru a acoperi strict tratamentul unor boli grave precum cancerul, boli cardiovasculare sau afecțiuni neurologice, persoanele cu venituri mai ridicate au acces la cele mai bune asigurări de sănătate existente în piață prin intermediul IQ Med Broker. De la planuri cu acoperire doar pentru tratamente în spital, operații și tratamentul cancerului, până la polițe premium ce acoperă inclusiv controale anuale extinse în România sau în străinătate, colegii noștri pot propune și sfătui asupra celor mai potrivite variante în funcție de nevoi și buget. 

Prețuri asigurare de sănătate cu acoperire internațională pentru spitalizări, operații și tratament de cancer în 2024 

Pentru persoanele interesate de acoperirea serviciilor ce prespun internare, operații, a tratamentului cancerului sau a serviciilor de tranplant, fără includerea unor servicii de zi cu precum consultații, investigații sau contrale de rutină, în funcție de vârstă și franșiză ofertele pornesc de la 40-50 euro pe lună pentru tineri adulți pentru acoperire la orice spital sau clinică din România sau Europa. Cei care doresc să opteze pentru franșize mari (peste 5000 euro) pot găsi prețuri foarte bune chiar la planurile de top precum Bupa Worlwide Health Options sau Cigna Platinum

Prețuri pachete de asigurare de sănătate cu acoperire internațională cu servicii complete în 2024

Începând cu perioada pandemiei, tot mai multe persoane au ales variantele de asigurare de sănătate internațională cu beneficii extinse, ce includ atât acoperire pentru cheltuieli mari, dar și consulturi, analize, terapii (fizioterapie, kinetoterapie), rețete prescrise sau stomatologie. Pe fondul restricțiilor oferite de abonamentele medicale și de creșterea tarifelor asigurărilor locale, asigurările internaționale se dovedesc din ce in mai valoroase întrucât ele pot fi utilizate inclusiv în România, cu rambursare rapidă a cheltuielor medicale efectuate la orice clinică sau spital. 

Now Health, ALC Health, Medihelp International au variante de planuri cu tarife foarte bune și acoperire în Europa, începând cu €100 pe lună fără franșiză pentru o persoană în vârstă 35 ani. 

Reduceri de familie la asigurări de sănătate cu acoperire internațională în 2024 

Familiile de 3, 4 persoane pot beneficia de reduceri de 10, 15% pentru anumite planuri de asigurare. Spre exemplu, unul dintre cele mai căutate planuri de familie este pachetul Select ce oferă acoperire limitată la Europa, iar planurile SimpleCare de la Now Health au tarife foarte bune pentru familiile tinere cu copii. Cigna Global oferă, de asemenea, un discount de 10% familiilor de 4+ persoane indiferent de structura poliței sau de franșiză. 

Prețuri asigurări de sănătate pentru copii în 2024

Părinții au acces atât la asigurări de sănătate cu acoperire internațională atât doar pentru cheltuieli de spitalizare, operații, cancer sau pachete complete prin oferta extinsă Bupa Global, cu prețuri începând cu 50-60 euro lunar, dar și exclusiv pentru o serie de afecțiuni grave prin planurile Avenue ale Allianz Care, cu tarife ce pornesc de la doar 100 euro pe an. O astfel de asigurare se poate face începând cu vârsta de 3 luni sau chiar mai devreme în cazul anumitor variante Bupa. 

Prețuri asigurări de boli grave în 2024 

Chiar dacă bugetul pentru o asigurare de sănătate este mai redus, clienții pot opta și doar pentru acoperirea în cazul unor boli grave, ce pot afecta serios stabilitatea financiară mai ales în cazul unor persoane care nu ar dispune de economii. Pentru 200-500 euro pe an persoanele fără probleme de sănătate pot avea o protecție foarte bună în cazul celor mai comune afecțiuni grave. Avenue de la Allianz Care sau Tratament Optim în străinătare de la Allianz Țiriac sunt 2 opțiuni foarte bune.